måndag 31 januari 2011

Skillnaden som gör skillnaden?

Tänk på vad du skulle vilja ha i livet. Precis vad som helst, bara det är något du verkligen vill ha eller önskar uppnå. Tänk dig in i framtiden och notera vad du ser, hör och känner när allt är så som du vill ha det.

Tänk på vad du har idag. Lägg märke till vad som är skillnaden mellan drömbilden och nuläget. Vad har du och vad gör du i drömscenariot som inte finns idag? Svaret på denna fråga är din starkaste pekpinne mot vad du behöver göra för att ta dig till drömläget. Och glöm inte att var du står idag inte dikterar hur långt du kan gå, bara var du börjar.

Du kan förändra allt du vill. Du kan börja redan idag. När du listat ut vad som är skillnaden som gör skillnaden på nu och önskad framtid, så är du redan på väg.

Känns det luddigt? För enkelt för att vara sant? Testa! Om så bara i tanken. Om du är lite nere en dag och vill vara glad, vad är skillnaden? Du både tänker och rör dig annorlunda. Ändrar du tankar och kroppsspråk till "glad"-versionen så känns det bättre. Vill du tjäna mer pengar, så behövs en analys av vad du gör idag som genererar inkomster, och vad som bär upp det ekonomiska läget du önskar. Gäller det en sundare livsstil, så fungerar exakt samma tankekonstruktion. Vad är skillnaden som gör skillnaden? Nyckeln till framgång bor i den. Testa, som sagt. Och berätta gärna hur det går.

1 kommentar:

Björn Ryrholm sa...

Underbar sammanskrivning som kan få en att börja tänka vad önskat läge kan vara :)
Lite mera konkret en föredraget.

Kommer bli mera läsning av bloggen när jag har en stund över

Föredraget ligger mig nära om hjärtat ljust nu då jag tycker att det är mycket underbar kunskap och humor i det

// Björn