onsdag 12 januari 2011

Positivt tänkande är bra, men framgång kräver också disciplin

Positivt tänkande. Affirmationer. Glada tillrop från vännerna. En känsla av att "det hjär klarar jag". Detta är exempel på saker som boostar oss på vår väg till framgång. Varför upplever då så många att de inte riktigt når ända fram? För att disciplinen saknas. Inte ens den mest kraftfulla tanken på att du vill ha ett nytt jobb kommer att ge dig det, om du inte gör något. Hur olycklig du än är över din kondition så blir den inte det minsta bättre förrän du börjar svettas för det. Att vilja sluta röka måste också innehålla mer handling än det gör för många.

De flesta av oss vet faktiskt precis vad som behöver göras. Vi lyckas ofta till och med ta ett litet litet förstasteg. Bara på gymmet ser man såhär års massvis med individer som lovat mycket. Många av dem är borta i mars. De började, men saknade disciplinen att fortsätta. De förstod vad som krävdes, men var till sist inte beredda att betala priset. Samma gäller relationer och jobb. Vi vet vad som krävs, men av olika skäl gör vi inte just det. Vi kanske gör lite, eller något annat som känns lättare. Och så bär det inte enda fram. Vi visste det från början, men hoppades på tur-rea.

Det som krävs är mer kraftfulla och genomtänkta mål. Som jag skrev i ett tidigare inlägg om nyårslöften, och hur man håller dem, så behöver vi en tydlig agenda, medvetenhet om målet och dess pris, och ett fast beslut att betala det som krävs. Utan den inställningen förblir målen bara drömmar. Så vad behöver du strukturera upp målbilden kring, för att säkerställa framgång under 2011?

Inga kommentarer: