lördag 21 augusti 2010

Ta emot det goda i livet

Många går igenom livet och vill ha en massa saker. Rikedom. Partner. Jobbmöjligheter. Och så vidare. Många är också de som upplever att de inga möjligheter får, eller att alla möjligheter går dem förbi i livet.

Nu är det givetvis inte konstigare än att inte alla kan få exakt allt. Men jag har upptäckt att en stor andel av de som konstant upplever sig stå utanför livets lotterier och prisutdelningar har bestämt sig för att det ändå aldrig blir deras tur. De bara vet att allt gott i livet är ämnat åt någon annan. Detta leder till slut till att de inte ens söker längre. Och vad värre är, de försitter många chanser som passerar framför näsan på dem.

Att 'veta' att inget gott kan hända en blir lätt en självuppfyllande profetia. För att få ta emot gott behöver man vara villig att göra just det. Dörren behöver åtminstone vara lite på glänt.

Ibland har man stängt dörren för att man slutat våga tro på att det kan finnas framgångar, kärlek och annat trevligt därute för en. Många tidigare negativa erfarenheter färgar lätt vår bild av vad som komma kan. Men det förflutna säger bara var vi har varit, inte vart vi ska. Därför behöver vi ta för oss av och ta emot det goda livet erbjuder oss. Vi är berättigade till det, för att vi finns.


- Posted by Callisto on the move, using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: