onsdag 31 mars 2010

Jag älskar min iMindMap

Jag fick tipset av min inspiratör, lärare och vän Jenny Åkerman om att använda MindMaps, när jag träffade henne under NLP-utbildningen. Då fastnade inte idén riktigt, men så använde hon sig av MindMaps under Hjärnkoll-helgen, och då blev jag mer nyfiken. En gratis prova-på-vecka senare var jag lycklig ägare till Buzan's iMindMap-program. För evigt bye bye Power Point, som jag sedan länge ansett vara mer än pandemi än något annat. Som ett substitut för utstrålning och något att säga. Givetvis FINNS bra PP-presentationer, men få har kommit i min väg. Upptäckte också när jag jobbade som lärare på Chalmers att studenterna uppskattade att få ett häfte med det väsentliga, och att jag pratade fritt istället för att de matades med tiotals PP-slides på en lektion.

Idag höll jag min första presentation med iMindMap som stöd. Så mycket beröm för en presentation har jag aldrig fått, och flera lyfte fram att jag använt mindmap som presentationsverktyg som något annorlunda, spännande och bra. De ansåg att verktyget gjorde det tydligt och lättöverskådligt vad jag arbetar med. Nedan här har ni min presentation om mina olika verksamhetsområden. Man kan klistra in lite roliga bilder också om man vill. Men den stora poängne ligger i friheten. Inga linjer, inga rutnät, bara ett vitt ark (på skärmen), och möjligheten att dra grenar hur man vill, i så många led man vill, man kan koppla ihop dem, välja färger, flytta runt dem och klippa och klistra hur man vill. Det är höger hjärnhalva på vårbete. Idéerna får fritt spelrum, och kan röras runt efter önskan. Resultatet blir en levande och dynamisk skiss över det man vill få fram.

Som sagt, man kan få en veckas prova-på gratis, och om man sedan köper programmet via http://www.audiva.se, så har man också support från Jenny Åkerman, och hon får stå som återförsäljare. Go MindMap! Idag.

1 kommentar:

Tokmamma sa...

Älskar mindmap och dess överskådlighet.Härligt att se sammanhangen i bild, färg och text.

Tyvärr funkar inte min hjärna så :-(

http://tokmamma.blogspot.com/