torsdag 4 mars 2010

Framgångsrecept i miniformat

  1. Tänk på vad du vill ha.
  2. Tänk igenom vad som är det första steget du måste ta för att få det.
  3. Ta steget.
  4. Tänk igenom nästa steg.
  5. Ta det.
  6. Tänk igenom nästa steg igen.
  7. Ta det.
  8. Nu borde du vara där, eller i alla fall nästan. Om inte, upprepa 4-5 tills du är framme.
Visst låter det självklart, på gränsen till dödtråkigt? Ta vilket exempel som helst och applicera receptet på. Det kommer att bli tydligt att det faktiskt är så det fungerar i världen. De stora idrottsstjärnorna hade inte varit i närheten av sina framgångar utan målmedvetet arbete. De stora ledarna i världen arbetade målmedvetet framåt tills de nådde sina drömmar. Du kan också nå dina mål.

Väldigt sällan händer mirakel i världen. Bortsett från gråtande stayer i länder vi inte kan stava till så är det mesta som händer i våra liv beroende av vad vi själva gör. Våra relationer blir inte bättre över en natt för att vi vill det. Våra kunder blir inte fler för att vi väntar lite till. Vi går inte ner i vikt för att det vore trevligt. Alla de förändringar vi önskar behöver vi arbeta för.

Gandhi säger att "Be the change you want to see in the world.". Bruce Almightys läxa efter att ha vikarierat som Gud var "Don't wait for the miracle. BE the miracle.". Tanken är densamma. Vi skapar våra egna mirakel. Det svåraste vi har att göra med är trögheten i att ta det första steget.

Bara gör det. Det är du värd. Var din egna förändring och ditt egna mirakel på vägen till det du önskar.

Inga kommentarer: