söndag 14 februari 2010

Man kan inte oroa sig till framgång

Jag har upptäckt att människor omkring mig oroar sig mycket. Det kan handla om pengar, hälsa, relationer eller karriär. Eller vad som helst. När jag fört detta på tal kommer ibland svar som får det att låta som att livet är ett lömskt kreatur som förgör oss om vi inte hela tiden garderar oss, håller oss steget före och planerar. Helst ska hela tillvaron vara idiotsäkrad fram till 2015 för att man ska våga slappna av och må bra.

Eftersom livet nu trots allt inte låter sig rutas in och planeras i minsta detalj, eller alls ibland, så dyker det hela tiden upp nya saker att oroa sig för. Detta får till följd att det aldrig blir någon vila från oron.

Vad tror du händer om du slutar stirra på de potentiella riskerna? Om du accepterar att livet inte vill dig illa. Att du inte är i krig mot tillvaron. Och istället börjar se dig om efter möjligheterna som finns. Det du fokuserar på växer. Att se och tänka möjligheter samt vägar till framgång ökar inte bara chansen att nå dit, utan förbättrar också vårt mående och humör till vardags. När vi inte länge läcker energi på att gardera oss mot livet, utan ser tillvaron som spännande och fylld med utmaningar och möjligheter så blir vi också öppna för att ta emot framgång.

Läste någonstans att 'Livet är det som händer medan du planerar för annat.' Vad mycket vi missar och vad många möjligheter vi försitter genom att använda vår fantasi till att skapa tänkbara bekymmer och stirra på dem. Livet väntar inte. Möjligheterna drar förbi. Passa på. Inget av det går i repris, om inte SVT Play lyckats korpa rättigheterna till ditt liv. Lev nu.

Inga kommentarer: