onsdag 8 december 2010

Byt ut "jag kan inte" mot "hur kan jag"

Jag kan inte tjäna mer pengar. Jag kan inte träffa mitt livs partner. Jag kan inte bli vältränad (igen). Jag kan inte få ett bättre jobb. Jag kan inte [...]... Visst låter det definitivt? Så är det. Punkt. Slutdiskuterat.

Uttalanden som börjar med "jag kan inte" eller "det går inte" ställer in oss på att inte ens försöka. Vi vet ju redan att det inte går. Men vad tror du händer om vi istället formulerar oss annorlunda. Lek med tanken att istället för "Jag kan inte få ett bättre jobb." säga till dig själv "Hur kan jag få ett bättre jobb?". Eller istället för att "Jag kan inte hitta mitt livs partner." säga "Hur kan jag hitta mitt livs partner?". Oftast när vi konstaterar att saker nog inte går, så ger vi upp tanken på och hoppet om något vi egentligen önskar oss.

Om vi pulveriserar antagandet att saker inte går, och leker "som om"-leken en stund. Vi antar att det faktiskt går, och bygger tankarna kring det. Vi ger det där som inte gick ett nytt liv, en ny chans, genom att börja spåna kring hur det skulle kunna gå, nu när vi leker att det är möjligt. Går det trögt, så låtsas att du ger råd åt en vän, som har samma önskan som du. Ge det en stund, och titta sedan på de vägar fram som du kommit på. Där har du receptet på framgång. Så vad väntar du på?

Inga kommentarer: